Se kurv Betal Information
Velkommen Faglitteratur Tidsskrifter K&K Skønlitteratur E-tekster
  Start søgning
 
  - Se al skønlitteratur
 
  Skønlitteratur

Magi, dame, knægt

Kim Foss

kr. 98,00   

ISBN 87-7332-122-2, 304 sider, Paperback, 2003.


Julian – skakbegavelse og et lys i sin klasse på elitegymnasiet – møder den mystisk skønne Maya. Uden for skolen har hun et liv som den magiske ‘Lady Maya’ i sin fars tryllekunstnershow, som vises på de mest indflydelsesrige steder i samfundet. Uden at ane noget bliver den unge Julian af Maya draget ind i en verden af henrykkelse, gru og beregning, som overgår enhver fantasi.

Julians skæbne er også et samfunds skæbne. Magi, dame, knægt skildrer et totalitært samfund i politisk og moralsk opløsning. Da friheden kommer til landet, følger opportunismen, omvendelserne og grådigheden efter magt og penge.


Politiske kampe,socialt kaos, amerikansk besættelse danner en dyster ramme om Julians og den magiske Mayas møde i en roman, der har det hele: dybde, spænding, følelser, sex og en suggestiv samfundsskildring, der viser verden som den er. En original, fascinerende og foruroligende roman.

Kim Foss, født 1960, udgav i starten af 90’erne to meget roste digtsamlinger (Akut beslægtet, 1990 og Stormens øje, 1993) og i 1997 novellesamlingen Slyngdage. Siden da har han arbejdet på en roman. Den foreligger nu og er lige så usædvanlig som titlen lader ane: Magi, dame, knægt. 
   
 webmaster