Se kurv Betal Information
Velkommen Faglitteratur Tidsskrifter K&K Skønlitteratur E-tekster
  Start søgning
 
  - E-bøger og E-artikler
- Bibliotek K&K
- Prepress-tekster
- Se alle E-tekster
 
  E-tekster

Metamorfoser i Mellemtiden (1)

Anker Gemzøe

kr. 33,00   

222 sider, Pdf-fil.


Dette web paper omfatter s. 1-222 af den trykte bog – se Metamorfoser i Mellemtiden – som nu er udsolgt. Den samlede bog, der tilsammen er på 564 sider, er opdelt i ialt tre webpapers:

Metamorfoser i Mellemtiden (1)
Metamorfoser i Mellemtiden (2)
Metamorfoser i Mellemtiden (3)

Svend Åge Madsens forfatterskab er overvældende af omfang, kunstnerisk mangfoldighed og intellektuel dybde.

Det spænder fra den mest hermetiske modernisme til solide læsersucceser. Det omfatter det krævende form- og tankeeksperiment. Men også det fabulerende og fantastiske, det realistiske og det etiske.

Svend Åge Madsen har stædigt hævdet litteraturens, ikke fortællingens evne til at belyse menneskets eksistens og det


intrikate forhold mellem sandhed og fiktion. Og så har han genskabt et Århus i litteraturen, der kan sammenlignes med James Joyces Dublin, ligesom han har udfoldet en ætsende veloplagt satire over tendenser i det moderne samfund.

Anker Gemzøes afhandling behandler et stort antal af forfatterskabets værker med særlig vægt på gennembrudsværket Tugt og utugt i mellemtiden. Herigennem søger Metamorfoser i Mellemtiden at synliggøre forfatterskabets kunst- og tankeformer og indkredse dets opsigtsvækkende forvandlinger.

En hovedinspiration bag afhandlingen er den russiske sprogfilosof og litteraturforsker Michail Bachtin. Hans teoretiske synspunkter fremstilles og bringes i anvendelse i en række dybtgående læsninger af Svend Åge Madsens mest righoldige værker.
Fra anmeldelserne af bogen:

»strutter af energi, lærdom [...] det lykkes ham på beundringsværdig vis at holde sin egen røst klar midt imellem alle de dyre ord og teorier«
- John Chr. Jørgensen iEkstrabladet

»inspirerende og ekstremt omhyggelig gennemgang af de første 25 år i modernisten og anti-modernisten Svend Åge Madsens »knudrede«, springende og egensindige forfatterskab«
- Me Lund i Berlingske Tidende

»fremragende formidling af både Svend Åge Madsens romaner og den tid, de hører hjemme i og i så høj grad fortolker [...] en stor og omfattende analyse, udvidende og fordybende«
- Preben Meulengracht i Jyllands-Posten

»kommer så tæt, som det er muligt, på en præcis og dækkende analyse og fortolkning af de valgte værker«
- Lars Bukdahl i Weekendavisen
 
   
 webmaster